Jouw brein, mijn brein, maar óns kind!

Partners hebben elkaar veelal gevonden dankzij karakterverschillen (‘opposites attract’), die ervoor zorgen dat zij elkaar prima aanvullen. Maar wanneer beiden verantwoordelijk worden voor de opvoeding van de kinderen, kunnen de karakterverschillen leiden tot verschillen in de opvoedingsbenadering, met als gevolg aanvaringen en verwijten over en weer. De een vindt de ander te beschermend of te bezorgd (“maak je niet zo druk, hij valt heus niet zo snel”) en de ander vindt de een te coulant en niet streng genoeg (“Zeg jij er nu ook eens wat van!”).

Is dit nu typisch een geval van man-vrouw-verschillen? Is het mannenbrein nu echt zo anders dan dat van vrouwen dat dit leidt tot een andere manier van opvoeden? Volgens psycholoog/psychotherapeut en interpersoonlijk neurobioloog Renate Geuzinge van het Instituut voor interPersoonlijke NeuroBiologie kan meer kennis over de achtergronden van deze (vermeende?) verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein meer onderling begrip kweken en resulteren in zowel een vruchtbare samenwerking in de opvoeding van kinderen als in een betere relatie tussen de partners.          

 

Wij, de Kleine en Jonge Held en de Oudercommissie,  nodigen jullie graag uit voor de ouderavond op woensdag 7 november.

We hebben Renate Geuzinge van het IPNB gevraagd om een lezing te geven over typische man-vrouw verschillen binnen de opvoeding van kinderen: Jouw brein, mijn brein, maar óns kind!

 

Jullie zijn van harte welkom vanaf 20.00 uur voor koffie en thee op de boerderij. De lezing begint om 20.15 uur en zal ongeveer 1 uur duren.

Je hoeft je niet op te geven.

 

Hartelijke groet,

management en oudercommissie van De Kleine en Jonge Held.

Terug naar nieuwsoverzicht