PERSBERICHT De Kleine en Jonge Held overgenomen door Kinderopvang Zien

Groningen – Per 2 november 2021 is Kinderopvang De Kleine Held en Buitenschoolse opvang De Jonge Held overgenomen door Kinderopvang Zien. Na ruim 20 jaar is het tijd voor rust en eindigt het voor de oud-eigenaren Sjoukje en Dominicus. Zij geven het stokje over aan Nicole Albers en Byung Oberink, eigenaren van Kinderopvang Zien. De Kleine en Jonge Held gaan vanaf heden verder onder de naam Zien.

Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan centraal
Voor de oud-eigenaren Sjoukje en Dominicus was het geen makkelijke beslissing om te stoppen. De overnamepartij, Zien, kwam toevallig op hun pad. ‘’Zien is een partij die oog heeft voor kinderen, medewerkers en ouders. Zij bieden een veilige plek voor kinderen en de zorg voor de kinderen staat op de eerste plaats. Na een aantal gesprekken met Kinderopvang Zien hebben wij alle vertrouwen in hen en dragen wij de kinderen, medewerkers en ouders met een gerust hart aan Zien over.’’ Kinderopvang Zien heeft niet alleen oog voor de kinderen, maar ook voor hun medewerkers en de ouders. De focus ligt bij Zien op persoonlijke aandacht, betrokkenheid en ontwikkeling.

Een onderscheidende visie
De pedagogische visie van Kinderopvang Zien is gebaseerd op Reggio Emilia (van pedagoog Loris Malaguzzi) en Emmi Pikler. Nicole Albers, mede-eigenaar en directielid, legt uit: ‘Het kind heeft 100 talen en 100 manieren van denken, spelen, praten, luisteren en verbazen. Zien geeft kinderen de vrijheid om al hun talen te ontdekken. Dat houdt in dat medewerkers oog hebben voor de ontwikkeling, talenten en mogelijkheden van kinderen. Bovendien gelooft Zien in de eigen vaardigheden, zelfstandigheid, identiteit, creativiteit en veerkracht van zowel de kinderen als de medewerkers. Samen met alle medewerkers, ouders en stakeholders vertalen we onze visie de komende maanden naar de dagelijkse praktijk.’

De mensen achter Kinderopvang ZIEN
Nicole Albers en Byung Oberink hebben, als voormalig oprichters en eigenaren van Kits kinderdagverblijf, ruime ervaring in het vak. Binnen hun nieuwe concept bewaken zij dan ook de ideeën van Zien en houden ze zich bezig met de doorvertaling van de visie in alle facetten van het kinderdagverblijf. Heldere communicatie tussen medewerkers, kinderen en ouders vormt de rode draad in hun aanpak. Daarnaast onderscheiden ze zich door volop te investeren in hun medewerkers door middel van coaching en training. Hiermee waarborgen ze de beste zorg voor de kinderen. Zien heeft als doel zich gefaseerd uit te breiden. Zij doen dit door middel van gerichte overnames. Deze voorgenomen groei biedt schaalvoordelen en geeft de nieuwe eigenaren de mogelijkheid om te investeren in kwaliteit, training en coaching.

Laat van je Zien en horen
Binnenkort organiseert Zien een kick-off voor alle ouders om de nieuwe naam, huisstijl, visie en aanpak van Zien verder toe te lichten. Tijdens deze avond zijn ouders van harte welkom om hun vragen te stellen. Heeft u voor die tijd vragen of bent u op zoek naar een geschikt kinderdagverblijf of naschoolse opvang voor uw kind(eren)? Neem dan gerust contact op via 050 55 68 288 of kijk vast op de website www.wijzienjou.nl.

 

Terug naar nieuwsoverzicht