Zo gauw de bel van de school gaat staan de medewerkers van De Jonge Held paraat. Uitgedost in de gele hesjes en gewapend met de bakfietsen en fietsen worden alle kinderen naar de boerderij begeleid.

Als de kinderen van de laatste school aangekomen zijn, rond 14.45 uur, gaan we in vaste, verticale groepen aan tafel. Dit is even een rustmoment waarin iedereen voorzien wordt van een hapje en een drankje. De net uitgezwaaide drieplussers vormen hun eigen groep tijdens het eetmoment. De tieners hebben hun eigen zolder waar ze, onder toezicht, eten en hun activiteiten hebben.

Elke maand werken we met een nieuw thema, dit staat ook hier op de website. Allerlei activiteiten komen aan bod. Zo zijn er regelmatig koks bezig die nieuwe recepten uitproberen. Kunstenaars creëren schilderijen en andere kunstvoorwerpen.

Dansers leren nieuwe dansen en doen oefeningen met muziek. De kast met gezelschapsspelletjes wordt elke dag geopend en er wordt fanatiek gespeeld.

Als het weer het enigszins toe laat zijn de kinderen graag buiten. Voetballen is favoriet, maar ook Kingen, touwtje springen en tekenen met stoepkrijt. Ook de zandbak blijft niet ongebruikt.

In de vakantieweken wordt er elke dag een activiteit georganiseerd. Er staan ook regelmatig tosti’s op het menu. We gaan ook regelmatig op expeditie. Dan belanden we in een speeltuin, de kinderboerderij of in het Roege Bos. Ook een fietstochtje naar het Stadspark wordt wel eens ondernomen. Bij echt zomers weer wordt er gezwommen en bij de boerderij in badjes met water gespeeld.